Hővisszanyerős szellőztetés: az egész házra vagy egyetlen helyiségre

AERTECH Szellőzéstechnika

Céginformációk

Az "AERTECH Szellőzéstechnika" az AERY Kft. üzletága

Üzemeltető:
AERY Megoldások Szolgáltató Kft.
Székhely:
 
5100 Jászberény, Nemes utca 2.
Adószám: 
14836655-2-16

Telefon:
+36/30 9481048

E-mail:
info@aertech.hu

Központi megoldások

Alapok: miért szükséges, hogyan működik?

Alapok: miért szükséges, hogyan működik?

Röviden áttekintjük a hővisszanyerős szellőztetés alapjait: miért van rá szükség, mire figyeljünk, amikor felmerül, hogy legyen-e, és ha igen, milyen központi hővisszanyerős szellőztetőrendszer a házunkban. Megnézzük, hogyan működik és melyek egy hővisszanyerős rendszer fő összetevői.

tovább

Központi hővisszanyerős szellőztetőgépek

Központi hővisszanyerős szellőztetőgépek

Cégünk elsősorban magas ár/érték arányú, nagy tapasztalatokkal rendelkező gyártók által előállított, biztos hazai háttérrel rendelkező gépeket épít be (pl. Zehnder, Hoval, Vent-Axia, AERECO), de foglalkozunk más gyártókkal is ügyféligények alapján. Itt most az alapokról lesz szó: milyen hőcserélési elvek alapján működnek, melyek a kiválasztásuk fő szempontjai stb.
Egy kicsit hosszabb leírás következik, de remélem, megéri...

tovább

Friss levegő előkészítés, levegő utókezelés

Friss levegő előkészítés, levegő utókezelés

Fontos feladat a hőcserélő fagyvédelme, amire azért van szükség, hogy biztosítható legyen a gép (és az egész rendszer) rendeltetésszerű és szabályos működése komolyabb külső hideg esetén is. Több módszert nézünk meg (elektromos és/vagy melegvizes kalorfier, geotermikus hőcserélő stb.)

tovább

Belső elosztó csőhálózat

Belső elosztó csőhálózat

A géptől a friss, előmelegített, "párakezelt" jó levegő egy belső elosztó csőhálózaton keresztül jut el a befúvási pontokhoz, és egy hasonló csőhálózat gyűjti össze az elszívási pontokból. Ez lehet gerinchálózatos vagy csillagpontos, többféle kialakítással. Figyelni kell a hangcsillapításra, hőveszteség elkerülésére, későbbi tisztíthatóságra.

tovább

Belső légáramlás biztosítása

Belső légáramlás biztosítása

Ha már minden kész, bekerülnek a belső ajtók, még egy dologra figyelni kell: a befújt levegő és az elszívott levegő között átjárást kell biztosítani.

tovább

Beüzemelés, beszabályozás, oktatás

Beüzemelés, beszabályozás, oktatás

Bár ez az utolsó pont, mégis már a tervezéstől kezdve figyelni kell rá, hogy a kiépített rendszer - amely utólag már alig vagy csak komoly beavatkozással és áron módosítható - minden helyiségben a megfelelő mennyiségű levegőt biztosítsa. Vannak trükkök, amelyeket azok ismernek, akik nemcsak "asztal mellől" terveznek, hanem rendszeresen építenek és karbantartanak ilyen rendszereket. De ezeket itt most nem írjuk le, ha nem baj:)

tovább

Érdekes kérdések

Érdekes kérdések

Sokszor felmerülnek kérdések: mi legyen a konyhai elszívással? Kandalló vagy cserépkályha üzemeltethető? Igyekszünk gyűjtögetni a kérdéseket, és amint tudjuk, közzétesszük a tapasztalatokat.

tovább