Hővisszanyerős szellőztetés az egész házra vagy egy helyiségre

AERTECH Szellőzéstechnika

Céginformációk

Az "AERTECH Szellőzéstechnika" az AERY Kft. üzletága

Üzemeltető:
AERY Megoldások Szolgáltató Kft.
Székhely:
 
5100 Jászberény, Nemes utca 2.
Adószám: 
14836655-2-16

Telefon:
+36/30 9481048

E-mail:
info@aertech.hu

A MÉGSZ tagja

OPTEN "A" minősítés

Üzemeltetés, karbantartás

 

Üzemeltetés, karbantartás

A decentralizált hővisszanyerős gépeknél is a legfontosabb a szűrők tisztítása és cseréje. Ez biztosítja a folyamatosan megfelelő légcserét és működést. Ezek a gépek azonban - néhány prémium géptől eltekintve - kicsit több odafigyelést igényelnek, mint a központi gépek.

Általában igaz, hogy a komolyabb gépek (Zehnder ComfoAir 70, Zehnder ComfoSpot 50, Bayernvent stb.) mind konstrukcióban, mind máködésben kezelni tudják a decentralizált gépek "korlátait", mint például kondenzvíz elvezetése, fagyvédelem megoldása stb.) A Zehnder gépei szinte egyedülállóan entalpiás lemezes hőcserélővel vannak szerelve, így kondenzvíz nem keletkezik, a fagyveszély csak nagy hidegben (-15 fok) okoz a szellőzésben alig érzékelhető változást. 

A berendezéseknél a szűrők cseréjére figyelni kell. A komolyabb gépek erre figyelmeztetnek, az egyszerűbbek nem. A gépek egy részébe finompor/pollen-szűrő, sőt aktív szenes (füstszag csökkentésére) szűrő is beépíthető.

Fontos továbbá figyelni, hogy tartós hidegben a belső fagyvédelemmel nem rendelkező gépeknél a kondenzvíz ráfagyhat a hőcserélőre, így akadályozva a légcserét és a hőcserét. Ez főleg az olcsóbb gépeknél van így.

Sokszor látható a külső rácsoknál a kidobott levegő oldalon jegesedés, jégcsap. Ezért fontos, hogy ahol a rács alatt járda van, a jégcsapokat rendszeresen érdemes eltávolítani, mielőtt túl nagyra nőnének.

Szintén az olcsóbb gépeknél fordul elő, hogy a ventilátorok nem radiálisak, ezért a nagy külső szél esetén gondot jelenthet a szellőzés. Az axiális ventilátorok ugyanis nem elég erősek, hogy a szélnek ellenálljanak. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez egy évben néhány napig jelenthet problémát.

A gépekhez magyar nyelvű használati utasítást mellékelünk, és biztosítjuk a szűrőellátást is.

vissza