Hővisszanyerős szellőztetés az egész házra vagy egy helyiségre

AERTECH Szellőzéstechnika

Céginformációk

Az "AERTECH Szellőzéstechnika" az AERY Kft. üzletága

Üzemeltető:
AERY Megoldások Szolgáltató Kft.
Székhely:
 
5100 Jászberény, Nemes utca 2.
Adószám: 
14836655-2-16

Telefon:
+36/30 9481048

E-mail:
info@aertech.hu

A MÉGSZ tagja

OPTEN "A" minősítés

Ügyfeleink véleménye

Mezei Zsolt, Budapest (Zehnder ComfoAir Q350 entalpiás)

Mezei Zsolt, Budapest (Zehnder ComfoAir Q350 entalpiás)

A házunk tervezésénél az egyik fő szempont a gazdaságos üzemeltetés és az otthonlétünk minőségének a maximalizálása volt, így már a háztervek előtt megszületett a hővisszanyerős központi levegőztető igénye, bár amennyire jónak gondoltuk épp annyira tartottunk is tőle, mert csak elméletben ismertük a rendszert, de működés közben nem láttunk akkor még sehol.
Több kivitelezővel való beszélgetés után Istvánnal való első találkozáskor tudtam, hogy az ő cége lesz a legjobb erre a feladatra, minden félelmemet eloszlatta válaszaival. Istvánék profizmusa, úgy mint a tökéletes tervezés, a kivitelezésben is a rendszer minden apró részletének átlátása és egyben megoldása a házhoz igazítva, a segítőkész, rugalmas hozzáállásuk sok gondtól megkíméltek építkezés során.
Beüzemelés óta is csendben működik a rendszer, szinte észre se venni (hacsak nem teszem a központi gépre a fülem). Mára kijelenthetem, hogy 2 éve nem szellőztettünk a házban és így is huzatmentesen mindig friss levegő van akár csak a család van otthon, akár nagyobb családi összejövetelt tartunk.

Németh Gábor, Őrbottyán (Zehnder Q350 entalpiás)

Németh Gábor, Őrbottyán (Zehnder Q350 entalpiás)

Az AERTECH csapata 200 nm-es modern családi házunk hővisszanyerős szellőztetésének kialakítását végezte. Nem voltunk járatosak a témában, ezért sok kérdésünk volt, főleg a pára-szabályozás, a téli-nyári időszakok és a karbantartási igények, esetleges későbbi rendszer bővítés kapcsán. Istvántól jól érthető, és szakszerű válaszokat kaptunk. A piacon elérhető egyik legjobb Zehnder készüléket választottuk, amit a csapat rendkívül precízen beszerelt, és üzembe helyezett. Úgy, ahogy korábban megbeszéltük. A házunknál a födém szigetelése alá, az álmennyezetbe kellett utólag beszerelni a csőrendszert, hogy elkerüljük a kondenz-víz kicsapódását. A csapat szépen megoldotta a feladatot, rendet hagytak maguk után. A rendszer azóta 2 éve gond nélkül üzemel. Az AERTECH-re azóta is számíthatunk, a cserélendő szűrők, és egyéb kellékanyagok rendelésekor. Jó döntés volt Istvánékat választani erre a munkára.

Köcski Attila, Miskolc (Zehnder ComfoAir 350 + ComfoFond)

Köcski Attila, Miskolc (Zehnder ComfoAir 350 + ComfoFond)

2012-ben passzív ház építése mellett döntöttünk. Már a ház tervezésekor alap volt, hogy a ház fűtését, illetve szellőztetését egy központi hővisszanyerős rendszerrel oldanánk meg, hiszen alapvető cél volt egy környezetbarát és energiatakarékos rendszer alkalmazása. Az ilyen típusú házak akkoriban még nem voltak elterjedtek hazánkban, így rengeteg utánajárást igényelt a pontos tervezés és kivitelezés.
Egy Budapesten tartott előadáson ismertem meg részletesen a Zehnder rendszerét. Itt találkoztam Istvánnal is, a későbbi kivitelezővel. A vele folytatott többszöri megbeszélések győztek meg arról, hogy a legjobb választás lesz ezen hővisszanyerős rendszer alkalmazása.
2013-ban került sor a hővisszanyerős szellőztetőgép (vezérléssel és szabályozással), a friss levegő előkészítését ellátó geotermikus berendezés (földhőt kihasználó előfűtő/előhűtő eszköz) és az elosztó csőhálózat kiépítésére.
A rendszer 2013 októbere óta folyamatosan működik a legnagyobb megelégedésünkre. Azon célokat, amelyeket a működéssel kapcsolatban megfogalmaztunk a kiválasztáskor (páramentes környezet, folyamatosan friss és tiszta levegő, energiatakarékos és csendes működés) a rendszer tökéletesen megvalósítja. Az elmúlt közel 8 év folyamatos működés alatt probléma nem merült fel. Ez köszönhető magának a technológiának, illetve az AERY Kft. által végrehajtott kivitelezésnek és a folyamatos karbantartásnak. A rendszer kivitelezése mindig az előre megbeszéltek szerint haladt a legmagasabb technikai színvonalon. A gépek működéséhez szükséges szűrők biztosítása folyamatos Istvánék részéről, csakúgy mint a karbantartások elvégzése.
Egy újabb építkezés esetén is ilyen rendszert választanánk és a tervezést és kivitelezést is csak az AERY Kft. képzelnénk el.

Baran Balázs, Budapest (Zehnder Q600 entalpiás)

Baran Balázs, Budapest (Zehnder Q600 entalpiás)

Nekem még újdonság volt, több helyről megerősítették, hogy ez a jövő, ezért is voksoltam mellette. Egy modern, „agyonszigetelt” és prémium nyílászárókkal rendelkező ingatlannál elengedhetetlen a légtechnika. Az agyonszigetelés is meghozta a hozzá fűzött reményeket: 52e Ft / hó a villanyszámla, átalányban. Télen fűt, nyáron hűt, nettó 365m2, szauna, jacuzzi, pálinka főző ???? (12kW), nyári szezonban medencefűtés, 3 kisgyerek, naponta min. kétszer megy a mosógép+szárítógép, gáz nincs. A szellőzés nem zajos, kellemes a környezet, minimális karbantartást igényel, megbízható, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon örültem, hogy a födémben el tudtátok vinni, nem kellett a belmagasság rovására eldobozolni, vagy álmennyezetben vinni! Az elvárásokat hozta.
Ajánlás útján választottalak Titeket, nem is versenyeztettem a projektet. Az ajánló személye miatt sem, illetve számomra az első benyomás fontos, ami alapján 100%-ig hozzáértő, korrekt kivitelezőként ismertelek meg Téged! Minden mindig a megbeszéltek szerint zajlott, tartva a terveket, határidőket. Maximálisan elégedett voltam/vagyok Veletek, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kérdés, kérés esetén elérhetőek vagytok, akár telefonon is, gyorsan reagáltok. Csak így tovább! Sok sikert kívánok a jövőben Nektek!

Nagy László, Budapest (Zehnder Q350 entalpiás)

Nagy László, Budapest (Zehnder Q350 entalpiás)

Gondolom nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, amikor reggel arra ébredek, elfogyott a szobában a levegő, szellőztetni kell. Függetlenül attól, hogy lefekvés előtt kiszellőztettünk. És bár ez csak két kiemeltebb alkalom, amikor a szellőztetés szüksége előtérbe kerül, sajnos folyamatosan szellőztetnünk kéne ahhoz, hogy a levegő minőségét szinten tartsuk. Márpedig az ablakot nem tarthatjuk folyamatosan nyitva, ez nem csak energetikai, de zaj és egyéb megfontolásból sem lenne célszerű.
A magam részéről nem volt kérdés, hogy a tervezett új otthonunkban a légcserét automatizálni kell.
Az AERY Kft.-re ajánlás útján esett a választás. Jómagam is csak ajánlani tudom őket. A teljes rendszert úgy állították össze, hogy az a legmagasabb színvonalat képviselje, mindezzel összhangban a rendszer-komponenseket úgy válogatták össze, hogy a szellőztető rendszer összköltsége a még elfogadható határon belül maradjon.
A kiépített szellőztető rendszer 2019 vége óta üzemel. A berendezés szűrői óriási mennyiségű port zártak ki a lakásból, illetve a lakásban természetes módon jelenlévő port is hihetetlen mennyiségben fogták meg. Az entalpiás hőcserélő a télen rendkívül száraz levegő páratartalmát kézben tartja, az automatikus bypassnak köszönhetően pedig a mérsékeltebb nyári estéken a "hűvösebb" kinti levegőt a hőcserélő megkerülésével juttatja be a házba ezzel is spórolva a hűtés költségén.
Az elején valamiféle prekoncepció miatt leginkább attól tartottam, hogy a befúvó szelepek alatt egyfajta "huzat érzet" fog a helységben tartózkodó számára kialakulni, ám e félelmem teljes mértékben alaptalannak bizonyult.
Ha negatívumot is ki kellene emelnem, akkor a légtechnikai rendszer helyigényét emelném ki: alapos tervezést igényel egy nem kis komponensekből álló rendszer "eltüntetése". Nem kevés tároló helyet kellett "feláldozni" a hangcsillapító dobozok elrejtésére.
Összességében a berendezés észrevétlenül teszi a dolgát, okostelefonon jelzi, ha bármely szűrőt cserélni kell. Mára már magától értetődő, hogy a lakás bármely helysége a nap bármely szakaszában mindig szellőztetett. És hogy mindez mennyire észrevétlenül működik csak akkor vesszük észre igazán, amikor a szomszédba belépve egy kellemetlen "nehéz" levegő fogad.

Bori Zoltán és Zsuzsa, Cegléd (HOVAL FR300)

Bori Zoltán és Zsuzsa, Cegléd (HOVAL FR300)

Nagyon köszönjük az AERTECH Szellőzéstechnikának, elsősorban Nagy István ügyvezetőnek a rugalmas és mindig időben történt munkavégzését.
A házunk 2016-ban épült, és 170 m2-en kb. 500 légköbméteren kellett megoldani az automata szellőzést.
Már a tervezésnél látszott, hogy nagyon felkészült csapatról van szó, így a bizalom sem maradt el irányukban, amit a későbbiekben be is bizonyítottak.
A szellőzőrendszer azóta is napi használatban van. Egyáltalán nem hangos, csak 100%-nál lehet hallani, de akkor sem zavaróan a működését.
A szűrők cseréje 3-4 havonta szükséges, melynek ellátottságát is folyamatosan biztosítják számunkra.
Egyszóval, ha bennünket kérdeznek, nyugodt szívvel ajánljuk Őket szolgáltatásaikban.

Kurdi Viktor, Helvécia (Zehnder ComfoAir 350 entalpiás)

Kurdi Viktor, Helvécia (Zehnder ComfoAir 350 entalpiás)

Három gyermekes családként élünk Helvécián, Bács-Kiskun megyében. Számunkra mindig is fontos volt az energia és környezettudatos életvitel. Ezeket szem előtt tartva építkeztünk 2000-ben és ezt igyekszünk megélni a mindennapokban a gyermekeink szemléletét is formálva. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, hasznosítjuk a napenergiát, gyűjtjük a csapadékvizet, komposztálunk és tisztában vagyunk a háztartási készülékek energiafogyasztásával is.
A hővisszanyerős szellőző rendszer alkalmazása is beleillik ebbe a sorba, és látható, hogy a működtetése mennyi energiamegtakarítást jelent számunkra elsősorban a fűtési idényben. Ez mellett azonban további hozzáadott értékként jelentkezik nálunk – mivel nagyon poros környéken lakunk – hogy a megfelelő levegőszűrésnek köszönhetően lényegesen tisztább levegő van az otthonunkban és nincsenek viták a szellőztetés módjáról, időtartamáról.
A rendszer teszi a dolgát, 10-12 hetente a szűrőcserékről kell csak gondoskodni. Az éjszakai alvás is pihentetőbb, mert a friss levegőt minden szobában a rendszer pótolja és így nem kell a nyitott ablak esetén bejövő porral és zajjal sem számolni. Jó döntés volt ez a beruházás, ami által egy magasabb életminőség költözött otthonunkba és ráadásul a környezetvédelmi szempontból is újabb szintre léphettünk.

Kárpáti Zoltán, Aszód (Zehnder Q350 entalpiás)

Kárpáti Zoltán, Aszód (Zehnder Q350 entalpiás)

A nyílászárók szigetelését kivetően merült fel házunkban a rossz levegő problémája. Először fejfájással és levegőminőség mérővel azonosítottam a helyzetet.
Hagyományos szellőztetéssel próbáltuk tartani 800ppm CO2 koncentráció alatt a ház levegőjét, ami nagy küzdéssel sem sikerült, kihűlt a lakás, és reggelre mindig rossz légminőségre ébredtünk. Végigolvastam mindent, és kiderült, hogy erre csak egy profi, az igényekhez illesztett hővisszanyerős szellőztető rendszer lehet a megoldás. Így is lett, a Zehnder Comfoair készülék, és a szakértő telepítés, méretezés hozta az eredményt, és még a nem várt többletet: csökkent a por és az allergének mennyisége a szobákban, páraszabályozás valósult meg, illetve nyáron a bypass üzemmód miatt valamennyi belső hőmérséklet is csökkent.
Meglepő élmény állandóan friss levegőn tartózkodni, viszont megszoktuk, és személy szerint a legjobb felszerelésnek tartom az összes épületgépészeti elem közül. Környezeti viszonyoktól függően a szűrők cseréje okoz karbantartási teendőket. Nálunk az elszívószelepekben két havonta kell a durvaszűrőket cserélni, hat havonta a finomszűrőket a gépben. A berendezés hangját hallani, ha nagyon akarjuk, de megszoktuk, senkit sem zavar, eleinte elalvás előtt levettem egyes fokozatra, de már eszembe sem jut.
Az AERTECH-et interneten találtam, jászberényi csapat, földrajzilag megfelelt, aztán mint kiderült szakmailag felkészült cég, és emberileg is nagyon pozitív a megítélés.

László, Pécel (Zehnder ComfoAir 350 entalpiás)

László, Pécel (Zehnder ComfoAir 350 entalpiás)

A hővisszanyerős szellőztető rendszer beszerzésének igénye a ház tervezésénél már felmerült, hiszen a passzívház előírásokhoz legközelebbi AEFH szabványnak megfelelő hőszigetelés és háromrétegű üvegezés lett kialakítva. Ez pár hónapon belül képes olyan mértékben bedunsztolni a házat, amit a nappali alapos szellőztetések sem voltak képesek kompenzálni.
Ekkor kértem be ajánlatokat a szellőztető rendszer kialakítására. Istvánnal is ekkor ismerkedtem meg és már az első benyomásom is
igen pozitív volt a szakmai felkészültsége és a proaktív-kooperatív emberi hozzáállása végett. Az eredeti tervekhez képest némi módosításra szorult a rendszer, de István javaslatait megfogadva egy modernebb és higiénikusabb megoldással lett gazdagabb a ház.
A tapasztalataink vegyesek voltak, de ezt némiképpen a prekoncepcióinknak tulajdonítom.
Az asztmás lányom miatt finom pollenszűrővel felszerelt gép tökéletesen ellátja a tiszta levegő iránti igényeinket.
Az István javaslatára beszerelt előszűrő is szépen teszi a dolgát,
sokat spórol az üzemeltetési költségeken, mert a drága pollenszűrőt ritkábban kell cserélnünk.
Nyáron az az érzésünk, hogy alulszellőztet. Azon elvárásunk, hogy az éjjeli hűvösebb kinti levegővel kicseréli a benti meleget, nem teljesen kivitelezhető, mert ahhoz olyan mértékű légmozgás kellene, ami kellemetlen. Télen ugyanakkor úgy érezzük, hogy túlszellőztet, hiszen közepes beállításnál is érződik a működése.
Az igazság azonban az, hogy télen is, nyáron is ugyanazon beállításokkal működtetjük.
Nálunk szintenkénti szabályozás lett kiépítve. A fenti alvós és lenti nappalis szintek helyett ma már inkább a helyiségenkénti szabályozást építtetném be, a magasabb ár ellenére is.
A tapasztalatok alapján az első hónapokban folyamatosan ki kellett jönnie Istvánnak állítgatni a helyiségenkénti légbefúvás-elszívás mértékét, de ebből nem volt gond, készségesen segített.
Mind a mai napig szívesen segít, ha kérdésünk van a rendszerrel kapcsolatban vagy szűrőbetéteket kell utánrendelni. A kivitelezés gyors, pontos volt és csak minimális kosszal, zajjal járt.
Mivel mi teljes mértékben elégedettek vagyunk a kapott szolgáltatással, már ismerősöknek is ajánlottam őt és a cégét.

Godó Attila, Cegléd (WOLF CWL400)

Godó Attila, Cegléd (WOLF CWL400)

A tervezés fázisában volt egy pillanat, amikor elbizonytalanodtam (költségtakarékossági szempontok miatt) a szellőztető rendszer szükségességét illetően, a tervező barátom azonban meggyőzött róla, hogy szükség van rá. SZERENCSÉRE! Ma már el se tudnám képzelni a hétköznapokat a szellőztető rendszer nélkül. És itt nem csak a szokásos "nem kell ablakot nyitni" frázisra kell gondolni. Egy ilyen rendszer annyival meg tudja növelni a környezet komfort érzetét, hogy már feltűnik számunkra, ha egy nagyobb családi rendezvényen vendégségben egy olyan lakásban vagyunk ahol ez nincs. Természetesen a rendszer mellett annak kiépítése és beüzemelése sem elhanyagolható szempont. István azok közé a kivitelezők közé tartozott, aki nem csak megmondta hogy mikor fog érkezni, hanem akkor is érkezett. A rendszer kiépítése minden gond nélkül zajlott, és azóta is teljes megelégedésünkre szolgálóan üzemel. A szűrők rendszerese cseréje közben szembesülünk mindig azzal a rengeteg szennyeződéssel, ami fennakad a rostán, és nem terheli a benti levegőt.