Hővisszanyerős szellőztetés: az egész házra vagy egyetlen helyiségre

AERTECH Szellőzéstechnika

Céginformációk

Az "AERTECH Szellőzéstechnika" az AERY Kft. üzletága

Üzemeltető:
AERY Megoldások Szolgáltató Kft.
Székhely:
 
5100 Jászberény, Nemes utca 2.
Adószám: 
14836655-2-16

Telefon:
+36/30 9481048

E-mail:
info@aertech.hu

A MÉGSZ tagja

OPTEN "A" minősítés

Zehnder ComfoAir Q

 

2017. január 1-től a magyar piacon is megvásárolható a Zehnder új fejlesztése, a ComfoAir Q sorozat.

 Az új gépek rengeteg olyan újdonsággal rendelkeznek, amelyek kizárólag ezekben a hővisszanyerő gépekben találhatók meg.

A fejlesztéseknek köszönhetően a ComfoAir Q gépek a világ legnagyobb hatásfokú, legcsendesebb és legalacsonyabb fogyasztású gépei közé tartoznak, a Zehnder és Paul évtizedes hagyományaihoz méltóan.

 


Az új sorozat három különböző légszállítással (350-450-600 m3/h 100Pa-nál), beépített kezelő-kijelzővel kerül forgalomba.


A ComfoAir Q sorozat viszont nem csupán három "ráncfelvarrott" gép. A gépekhez számos új kiegészítő is rendelhető, ezekkel a lakótér szellőzés bármilyen műszaki kihívása megoldható.

A ComfoAir Q gép használata a lakók számára is rengeteg előnyt jelent. Az új ComfoAir Q sorozatban egy forradalmian új ellenáramú hőcserélő kapott helyet. A hőcserélő felülete jelentősen nagyobb lett, így a hőviszszanyerő hatásfoka elérte a 94%-ot (EN13141-7 mérési standard szerint). A passzívház mérési standard szerint a ComfoAir Q350 gép hatásfoka 90%. Ezekkel az értékekkel a ComfoAir Q gépek a világ legmagasabb hatásfokú gépei között szerepelnek.

Nagy jelentőségű új funkció a külső és belső páratartalom folyamatos figyelése. A gép ezen paraméterek figyelembevételével, és az ún. adaptív bypass zsaluk mozgatásával képes fenntartani  az optimális friss levegő hőmérsékletet ( a hagyományos bypass már a múlté).

A ComfoAir Q gépekben nagyobb méretű, a legújabb fejlesztéseket felmutató ventilátorok kaptak helyet. Az eredmény: rendkívül csendes működés, mégis komoly légszállítás teljesítmény. A ventilátorok működését nyomáskülönbség mérésen alapuló érzékelők jele határozza meg, hogy a kiegyenlített szellőzés mindig biztosított legyen (állandó légmennyiség szállítás). Az eredmény: állandó magas hatásfok a változó üzemi körülmények közben is. Nincs a kondenzáció miatt lecsökkent friss levegő hőmérséklet a téli időszakban, nincsenek a szélhatás miatt zavaró ventilátorzajok, köszönhetően a legújabb fejlesztéseket felmutató ventilátoroknak.

A hővisszanyerés teljes mértékben szenzorvezérelt: a Zehnder páratartalom és nyomáskülönbség szenzorok garantálják a legnagyobb hatásfokú hővisszanyerést a komfortos páratartalom mellett.

Az új ComfoAir Q vezérlési lehetőségei szinte korlátlanok. A készülék előlapján egy beépített kijelző-kezelő található, ezen minden alapfunkció állítható és ellenőrizhető.

Ezen felül lehetőség van a hővisszanyerő gép távoli elérésére interneten keresztül (ComfoConnect LAN C), akár okostelefonos applikációval is.

A gép csatlakoztatható KNX épületfelügyeleti rendszerre (ComfoConnect KNX C).

Az általános igényeket a ComfoSense kábellel kapcsolódó kijelző-kezelő, illetve a még egyszerűbb ComfoSwitch kezelő. A rendszer bővíthető rádiós fokozatkapcsolókkal, ezek a ComfoSense kezelővel képesek együtt működni.

 

Továbbá igényfüggő szabályozást a Zehnder széndioxid és/vagy páratartalom érzékelőkkel lehet megvalósítani. A gép időzített magasabb fokozatra kapcsolására (pl. fürdőszobába vagy konyhába szerelt páratartalom kapcsoló jelére) a bővítődoboz bemeneti kapcsolója is szolgálhat.

 

Az elektromos fagymentesítést növelt hatékonyságú és szabályozású elektromos fűtőpatron végzi, amely hatékonyabb energiafelhasználásával kevessebb energiával biztosítja a fagymentes friss levegőt.

 A szűrés hatékonysága is növekedett a nagyobb felületű szűrők alkalmazásával.

A gyakorlatilag minden fontos részletében megújult Zehnder ComfoQ jelenleg a világ legjobb gépei közé emelkedett, kiemelkedően magas hatásfok (94% az EN13141-7 szabvány és 90% a PHI Passzívház Intézet szerint), nagyon csendes működés (41dB(A) a szabvány szerint), nagyon alacsony fogyasztás (0,17Wh/m3 a szabvány szerint).

 

Az ajánlott ComfoQ gépek beépítési mérete (mindhárom sorozat mérete egyforma):

Töltse le a részletes tájékoztató prospektust a gépcsaládról:

2016-comfosystem-comfoair_q_katalogus_20o_screen.pdf

A gyártó honlapja itt elérhető. Itt megtalálja a Zehnder ComfoSystems teljes aktuális árlistáját is.

 


Tájékoztató árak (listaár, EUR, nettó), 2020.04.01-től érvényes:

  • ComfoAir Q350 normál hőcserélővel: 2779 EUR
  • ComfoAir Q350 entalpiás hőcserélővel: 3434 EUR
  • ComfoAir Q450 normál hőcserélővel: 3652 EUR
  • ComfoAir Q450 entalpiás hőcserélővel: 4306 EUR
  • ComfoAir Q600 normál hőcserélővel: 4360 EUR
  • ComfoAir Q600 entalpiás hőcserélővel: 5015 EUR


  • ComfoAir Q350/450/600 elektromos előfűtő: 332 EUR
  • ComfoSense C67 vezetékes vezérlő: 254 EUR
  • ComfoConnect LAN C vezérlő (okostelefonos vezérlőhöz): 241 EUR
  • Szűrőkészlet Q350/450/600 géphez, F7/G4: 43 EUR