• Az új Zehnder Q sorozat

  Az új Zehnder Q sorozat

 • HOVAL prémium forgódobos gépek

  HOVAL prémium forgódobos gépek

 • HomEvap központi párásítás

  HomEvap központi párásítás

 • GHT geotermikus hőcserélők

  GHT geotermikus hőcserélők

 • Zehnder decentralizált gépek

  Zehnder decentralizált gépek

  Entalpiás hőcserélővel

 • Minőségi csőhálózatok

  Minőségi csőhálózatok

 • Zehnder LUNA légszelep

  Zehnder LUNA légszelep

  Zehnder LUNA légszelep

 • Műanyag és fém szögletes design rácsok

  Műanyag és fém szögletes design rácsok

HOVAL HomeVent gépek

A HOVAL egy liechtenstein-i cég, kiváló minőségű és magas műszaki színvonalú termékeiről ismert. Ezek a hővisszanyerős készülékek rendkívül alacsony fogyasztású, prémium kategóriás berendezések. A teljesítményfelvételük átlagosan mindössze 60 W (70%-os teljesítmény 50Pa)

 


Rekord hőkészenléti fok

A cél a levegő teljes (rejtett és érezhető) energiatartalmának visszanyerése. A hagyományos hőcserélők csupán az érezhető hőtartalmat adják vissza, ezáltal jelentős energia vész el. A szorpciós technika alkalmazása lehetővé teszi a rejtett hő visszaadását, ezáltal a csúcseredmény 90 % helyett 150 %-os hőkészenléti fok. Az un. entalpia visszanyerés a száraz és nedves levegő együttes hőtartalmáról szól.

A hőmérsékletváltoztatási fok jelöli a visszanyert hőt, beleértve a villanymotorok hőtermelését is, amelyek a friss levegőárammal az épületbe kerülnek.

 

A rotációs (regeneratív) hővisszanyerő felépítése és működése

A rotációs hővisszanyerő — a méhsejtszerkezethez hasonlóan — egy alumíniummátrixból áll, amely egy szorpciós réteggel van ellátva (ez egyedi HOVAL megoldás!). A távozó levegő hő- és nedvességtartalma (vízgőzmolekulái) kapillárisokban kivonásra kerül és hozzáadódik a friss levegőhöz. Ez a szabadalomra bejelentett eljárás higiéniai szempontból felülmúlhatatlan, mivel kondenzátum nem keletkezik, így vízben oldódó anyagok sem okoznak szennyezést. A hő- és páratartalom visszanyeréses eljárás a hővisszanyerő fordulatszámával (0-100%) fokozatmentesen szabályozható.

Az egyedi kettős öblítőkamra és a speciális tömítések biztosítják, hogy az elszívott és a friss levegő ne keveredhessen.

A HOVAL a piacon található entalpiás gépek közül a legmagasabb arányban (max 93%) képes a páratartalom "visszanyerésére", ezért -15 fokig nem szükséges elektromos előfűtés sem!!!


Fagyveszély nélkül

A rotációs hőcserélő fenti kialakítása, valamint a páraszabályozás egyedi megoldása miatt télen hideg levegő beszívásakor nem fordulhat elő lefagyás. Emiatt tehát a beszívott levegő költséges előfűtése nem szükséges!


Szabályozás – nem vezérlés!

Fontos, hogy HOVAL HomeVent működését nem vezérelni kell, csak szabályozni! A szabályozás egy nagyon érzékeny higrosztáton keresztül történik, melyet a nappaliban érdemes elhelyezni. Ön a szabályzón beállítja a kívánt páratartalmat és az alapszellőztetés mértékét. Amennyiben a páratartalom meghaladja vagy alulmúlja  a beállított értéket, úgy a ventillátorok fordulatszáma fokozatmentesen emelkedni kezd, a rotor forgása pedig gyorsul vagy lassul, mindaddig, amíg a beállított érték meg nem valósul.

A nyári "bypass" is egyedi: hűvösebb nyári éjszakákon a rotor forgása lényegében megszűnik, így biztosítja a szűrt hűvösebb levegőt a lakásnak.

Három szabályozó egységet tudunk a HomeVent-hez kapcsolni:

 • BG-02 egyszerű, forgógombos egység légcsere és páratartalom beállításához
 • BG-03 Üveg előlapos, színes érintőképernyős LCD kijelzővel, kibővített funkciókkal ellátott, időporgrammal ellátott, CO2 érzékelőt kezelni képes kezelőegység is rendelhető.
 • TopTronic központi rendszervezérlő egység, amellyel minden HOVAL berendezés (kondenzációs gázkazán, hőszivattyú.

 

Természetesen lehetséges megfelelő gateway alkalmazásával épületfelügyeleti rendszerhez törénő kapcsolás.

Távoli hozzáférés

A HOVAL LAN/WLAN modul (gateway) segítségével okostelefonról vagy weboldalról bárhonnan elérhető a gép, és ellenőrizhető minden működési állapotban.

Opcionális érzékelők ellenőrzik a levegő minőségét a házon belül/vagy kívül: a VOC-t (volatile organic compounds - amely illékony organikus kapcsolatokat, mint például emberi kilégzést jelent) mérik, és szükség esetén a levegő mennyisége automatikusan emelkedik. Amennyiben a frisslevegő szagokban gazdag, a VOC-szenzor a frisslevegő ágban a HomeVent levegő mennyiségét csökkenteni tudja. Amindenkori igényeknek, illetve az aktuális belső vagy külső levegőminőségnek megfelelően.


A felesleges költséget megtakarítja

A hővisszanyerő a távozó levegőből visszanyert energiával nemcsak a meleget, hanem a páratartalmat is visszaforgatja, miközben nem keletkezik kondenzátum. További, nem elhanyagolható szempont, hogy a hővisszanyerő ennek következtében nem jegesedhet el, illetve nincs szükség kondenzátumelvezetésre sem.

 

Modern eljárással a szagok ellen

Lakásszellőztetés esetében a szagok közömbösítését elsőként a rotorok új szorpciós bevonatának alkalmazása tette lehetővé. Az ionizált szorpcióval csak a vízgőz elnyeletése történik, a nemkívánatos anyagok és szagok az elhasznált levegővel távoznak. A járulékos antibakteriális réteg megakadályozza a különféle baktériumok friss levegőbe jutását.

 

Kiegészítő párásítás felesleges!

Télen a külső levegő páratartalma alacsony. A hagyományos lakásszellőztető készülékekkel a helyiségek páratartalma 30% alá csökkenhet. Az ebből eredő következmények elkerülése érdekében, mint pl. a lakók megnövekedett egészségkárosodási kockázata, vagy az épület szerkezeti elemeinek túlzott kiszáradása, gyakran utólagos páratartalom-szabályozó beépítése szükséges. A HomeVent® készülékkel ez a kiegészítő párásítás szükségtelen. A külső levegő nedvesítéséről télen az entalpia-visszanyerő gondoskodik, az automatika pedig szabályozza a helyiségek páratartalmát.

 

A lakásszellőztető és a klímakészülék tökéletes szimbiózisa: CoolVent!

A CoolVent® opció egy aktív „hideg”-visszanyerést kínál a klimatizált helyiségekhez. Forró nyári napokon, ha a helyiség levegője hűvösebb, a külső levegőt a HomeVent® előhűti, ezáltal a nyári hónapokban is biztosított az energiatakarékos frisslevegő-ellátás. Ez az opció a már meglévő HomeVent® berendezésekbe utólag is beépíthető, így egy kombinált szabályozású hő-, páratartalom- és „hideg”-visszanyerő berendezés, illetve a legmodernebb technika áll az Ön rendelkezésére. Ha a külső és belső hőmérséklet különbsége nyáron növekszik, a rotor gyorsabban forog, hogy több "hideget" tartson bent a házban.

 

Kezelése és karbantartása rendkívül felhasználóbarát

Ha a kívánt értéket a kezelőberendezésen egyszer már beállította, lakásában egész éven át biztosított a kellemes klíma, mivel a HomeVent® az igényenek megfelelően szabályozza önmagát. A szűrőcsere szükségességét a készülék kijelzi. Elvégzése egyszerű: az elszennyeződött szűrőt a szervizajtó kinyitása után kihúzva és az új szűrőt annak helyére betolva már kész is a csere.

A házba befújt levegőt alapban F7 pollen/finom porszűrővel védi a gép, az elszívott oldalon G4 normál porszűrő található.


Méretek:

 Töltse le a részletes tájékoztató katalógust:

homevent-2017-uj-prospektus.pdf

Itt talál egy külön gyűjteményt a HOVAL bekötődobozairól és rácsairól:

hoval-bekotodobozok-es-racsok-2016-v5.pdf

 

A gyártó nagyon részletes, információs honlapja itt található.

 Tájékoztató árak (listaárak, EUR, nettó):

 • HomeVent FR-150 entalpiás hőcserélővel, előszűrővel: 2315 EUR
 • HomeVent FR-201 entalpiás hőcserélővel, előszűrővel: 2085 EUR
 • HomeVent FR-251 entalpiás hőcserélővel, előszűrővel: 2349 EUR
 • HomeVent FR-301 entalpiás hőcserélővel, előszűrővel: 2558 EUR
 • HomeVent FR-360 entalpiás hőcserélővel, előszűrővel: 2735 EUR
 • CoolVent opció aktív nyári "hidegvisszanyeréshez": 219 EUR
 • VOC belső integrált szenzor: 203 EUR
 • BG-02 szabályozó, forgógombos, légcsere és páratartalom szabályozással: 177 EUR
 • TopTronic integrált színes szabályozó: 203 EUR
 • Szűrőkészlet F7/G4 (FR-201/251/301) géphez: 55 EUR
 • Aktív szénszűrő (FR-201/251/301): 82 EUR

Céginformációk

Az "AERTECH Szellőzéstechnika" az AERY Kft. üzletága

Üzemeltető:
AERY Megoldások Szolgáltató Kft.
Székhely:
 
5100 Jászberény, Nemes utca 2.
Adószám: 
14836655-2-16

Telefon:
+36/30 9481048

E-mail:
info@aertech.hu

A MÉGSZ tagja

OPTEN "A" minősítés